Hle tvůj Král přichází k tobě

21. 12. 2014 16:32
Rubrika: Vděčnost

Hle, tvůj Král k tobě přichází (ev. Matouše 21,5)

V norském hlavním městě Oslu se mi jednou stalo něco nepříjemného. Dostal jsem se ke královskému zámku. Důstojníci jezdili sem a tam, vojáci se řadili a mládež se zvědavě dívala.

Dozvěděl jsem se, že přijde král v plné slávě, aby zahájil zasedání parlamentu. Měl jsem radost, že jednou uvidím krále pěkně zblízka. Najednou se mládež někam rozběhla. Pustil jsem se za nimi a viděl, jak se všichni tlačí okolo nějaké, výstředně oblečené a nalíčené ženy. Znuděně poskytla jeden autogram a pak  prostě pustila pero na zem. Ptal jsem se, kdo to je, a bylo mi řečeno, že jedná filmová herečka. Následovalo jméno, které každý znal a které nebude za třicet let nic znamenat.

Rychle jsem pospíchal nazpět, protože jsem přeci  chtěl vidět krále. Ale běda, ten už byl mezitím pryč. Propásl jsem ho.

Boží slovo nám dnes  říká: hle, tvůj Král k tobě přichází. Nejde jen okolo ! Není tu řeč o pozemském králi, ale o Králi nebe i země, který pro nás udělal víc, než si dovedeme představit. Položil za nás život. Jeho pohled osvobozuje od každé viny, nabízí život, pokoj s Bohem.... Příchází ! Ale je toho tolik, co upoutává naši pozornost. Proto tu čteme : Hle ! Zastav se ! Dávej pozor ! Aby jsi Ho nepromeškal !

(autor Wilhelm Busch evangelický farář, evangelista a spisovatel )

 

 

 

Zobrazeno 690×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková