Pomoc v nouzi

9. 1. 2014 15:17
Rubrika: Vděčnost

,,Blíží se večer a já jsem za celý den neměl pořádné jídlo. Těch pár drobných, co mám v kapse na večeři nestačí,Raději bych si je nechal na zítřejší snídani. Cožpak Bůh na mne dočista zapoměl? vždyť slíbil, že se postará o každého člověka! Zkusím poprosit v některém domě o jídlo, snad Bůh obměkčí jejich srdce a nepošlou mne hladového pryč."

Howard Kelly byl chudý chlapec, který si přivydělával na studia roznáškou zboží. Po celodenní práci měl večer už pořádný hlad. Rozhodl se proto, že si vyprosí něco k jídlu v nejbližším domě. když mu však přišla otevřít hezká mladá žena ztratil odvahu. Místo jídla jen požádal o pohár vody. Žena se podívala na chlapce a napadlo ji, že je vyhladovělý. Přinesla mu pohár mléka. Pil ho pomalu. Když jí vracel sklenici, zeptal se: ,, Co jsem dlužen? " Vůbec nic, " odpověděla . ,,Máma nás učila, že za dobré skutky se neplatí." Odpověděl: ,,Tak vám tedy z celého srdce děkuji!" Když Howard Kelly opuštěl tento dům, cítil se lépe nejen fyzicky, aly byl posilněn i ve víře.

Nečekané setkání

O několik let později tato mladá žena onemocněla. Místní lékaři byli bezmocní a poslali ji na specializovanou kliniku do velkého města. Zde se sešli specialisté, aby se zabývali její vzácnou nemocí. O radu i pomoc požádali také přednostu kliniky Dr. Howarda Kellyho.  Když uslyšel název města odkud pacientka přišla, měl v očích zvláštní světlo. Ihned se zvedl a šel do jejího pokoje, aby se na ní podíval. Okamžitě ji poznal. Vrátil se do konzultační místnosti. Byl rozhodnut udělat všechno, co bylo v jeho silách, aby ji zachránil. Po dlouhém čase se podařilo nemoc zdolat.

Před propuštěním pacientky doktor Kelly požádal, aby mu přinesli ke schválení účet za léčbu. na jeho okraj napsal poznámku a poslal ho do pokoje pacientky. Když žena uviděla obálku, bála se ji otevřít. byla si jistá, že léčbu bude muset splácet do konce života. Nakonec obálku přeci jen otevřela. Její pozornost upoutala poznámka na okraji účtu. : Zaplaceno pohárem mléka. Podepsán Dr. Howard Kelly. Vytryskly jí slzy radosti a s vděčným srdcem se modlila: ,, Díky Ti , můj Bože, nechť se Tvá láska nadále šíří přes lidská srdce a ruce."

Láska se vrátí

Jedno přísloví říká: ,, Chléb vhozený do vody se nám vrátí." Skutek lásky, který dnes děláte, může být k užitku vám nebo někomu jinému. I kdyby se vám skutek lásky zatím nevrátil, přispějete k tomu, aby se na světě lépe žilo. Cožpak to není vůle Boží ?

Ámen, pravím vám, cokoliv jste učinili jednomu z těchto mých nepatrných bratří, mně jste učinili. (ev.Matouše25/40)

 

Zobrazeno 966×

Komentáře

maxmilianrex

Takové příběhy se opravdu stávají, nejsou vymyšlené.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková